Határtalan Történelem

Határtalan Történelem

Séta a Brussels Greeters-el.

2017. február 21. - Határtalan Történelem


Egy rendhagyó városnéző túrán vettem részt a minap és ennek élményeit szeretném összefoglalni az alábbi posztban.

 

A Brussels Greeters egy olyan önkéntesekből szerveződött csoport, amelynek célja, hogy a várost, amelyben élnek egy új szemszögből mutassák be az érdeklődőknek. Személyes tapasztalatuk , élményeik alapján. Sok olyan tagja van a szervezetnek, akik itt születtek,nőttek fel, de sokan csatlakoztak olyanok is akik csak később választották otthonuknak Belgiumot illetve Brüsszelt. Ami közös bennük, hogy szeretik ezt a sokszínű várost és szeretnék bemutatni másoknak is.

Itt Brüsszelben a szervezetnek több, mint 100 önkéntes tagja van és folyamatosan képezik magukat. Minden hónapban a Visit Brussel -s szervezésében továbbképzéseken , megbeszéléseken vesznek részt, ahol bővíthetik ismereteiket. 

Amikor az ember túrára jelentkezik akkor megadhatja, hogy mi az amely a legjobban érdekli mit szeretne látni Brüsszelből. Ez akár lehet , mint esetemben is, a város története, de tetszőleges periódust is ki lehet választani, népcsoportot vagy a gasztronómiát , kerületeket az éjszakai életet, tényleg bármit. Ennek alapján választják ki a legmegfelelőbb kísérőt, aki majd ezeket bemutatja. 

A vezetések három nyelven, franciául, hollandul vagy angolul lehetségesek. Illetve a jelentkezéskor ezen nyelvek közül lehet választani, de a vezetők több országból valóak, más nyelveken is beszélnek és tartanak vezetést. Például van magyar is köztük. 

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a jelentkezés könnyű és gördülékeny, mint ahogy a további kommunikáció is az volt. 

Robert, aki engem kalauzolt végig a városon, jó előre írt és pontosítottuk, hogy mit szeretnék látni. Pontos volt és óriási élmény volt vele a séta a folyamatosan szitáló eső ellenére. ( Ez utóbbi valahogy így volt rendjén, mégis csak Brüsszelben vagyunk, hogyan is érezhetném meg a város lelkét, ha nem esne?)

Rég nem voltam idegenvezetésen, nem tudom mennyi szokott lenni, de engem meglepett, hogy az átlagos séta 3-4 órás. Legalábbis amelyiket Robert vezet. Nekem most sajnos nem volt ennyi időm így csak a történelmi központot tudtuk megnézni mintegy bő két órában.

Nekem nagy élmény volt és biztos, hogy fogok még velük túrán részt venni.

Ha valaki más is szívessen kipróbálná ezt a megszokottnál sokkal személyesebb túrát akkor a honlapjuk itt található: http://www.greeters.be/index_eng.html

Végezetül egy kép Robertről. 
img-20170220-02616.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://htori.blog.hu/api/trackback/id/tr512277487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása