Határtalan Történelem

Határtalan Történelem

Múzeumi ajánló a téli szünetre.

2016. december 26. - Határtalan Történelem

A téli szünet nálunk mindig rohanósan szokott telni. Végre itthon vagyunk és mindenkivel szeretnénk együtt lenni, minden kedvenc helyre elmenni, elmaradt dolgokat elintézni. Lehetőleg mindent, néhány nap alatt. Ismerős, ugye?

Nálam a "mindenképpen kell" listába egy kiállítás is bekerült most (megint).

Magyar Nemzeti Múzeum, Utolsó felvonás című tárlata, amely a nem túl szerencsés sorsú  IV. Károly koronázását mutatja be. 
A szervezők a gyerekek számára is igyekeztek érdekessé tenni a kiállítást foglalkozásokkal. Nincs ajánlott  alsó korosztály, de szerintem nagyjából 10 éves kor alatt, még így is, kevésbé érdekfeszítő számukra.

Sok részlet tekinthető meg a koronázásról. Ruhák , amelyeket a magyar urak és hölgyek hordtak aznap. Szó esik róla, hogy mennyire nehéz volt a háború közepén, igen rövid határidővel a régi idők pompáját megidézve megrendezni az ünnepséget. A kiállítás végén pedig a nagy napról készült korabeli film tekinthető meg. 

Link: http://mnm.hu/hu/kiallitasok/utolso-felvonas 

Március 19-ig látogatható, ha esetleg most lecsúszna róla valaki. 

 

Ennek kapcsán szeretnék még néhány múzeumi programot ajánlani, amely élvezetes közös program lehet gyereknek, szülőnek egyaránt. Hátha belefér a szünidőbe (valamelyikbe, ha nem is pont a télibe).

A Műcsarnok minden hónapban szervez korcsoportokra bontottan művészpedagógiai foglalkozásokat. Ezeken római provinciákba repíti az időgép a résztvevőket, vagy éppen az udvari etikettel ismerkedhetnek. 

Az alábbi linken elérhetőek a pontos részletek:

http://www.mucsarnok.hu/hirek/hir.php?mid=eMDCE1wrvpnbnE

A NMN állandó kiállításai is érdekesek lehetnek, ha már van egy kis ismeretük a gyerekeknek. Mint például a Honfoglaláskori gyűjtemény.  (Azok akik részt vettek a Határtalan Történelem idei foglalkozásain, biztosan találkoznak olyan tárgyakkal, amelyekről beszélgettünk. http://mnm.hu/hu/gyujtemenyek/department-archaeology/honfoglalaskori-gyujtemeny)

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum kültéri kiállítása Kecelen, ugyancsak izgalmas lehet. Februárig csak csoportokat fogadnak, de utána már egyénileg is látogatható lesz a park. http://pintermuvek.hu/hadtechnikai-park/

Aki pedig Brüsszelben maradt vagy ott lenne inkább ideje múzeumba menni, annak is álljon itt egy ajánlás.

A Természettudomáyi Múzeumban a szünidőben a gyerekek paleontológusokká válhatnak egy foglalkozás idejére. Ősi lenyomatokat (fosszíliákat) és dinoszaurusz csontvázakat vizsgálhatnak. Részletek a linken: https://www.naturalsciences.be/en/museum/visits-and-activities/activities-detailed-fiches/1469

 

További ajánló következik, de addig is mindenkinek jó szórakozást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://htori.blog.hu/api/trackback/id/tr2412073809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása